Sałatka, która sprawdza się na przyjęciach. W kilkanaście minut (wliczając 10 minut na gotowanie ryżu), przygotujecie sporą miskę smacznej sałatki. Lubię paluszki krabowe, choć nie mają wiele wspólnego z krabami. Czasem jednak człowiek musi zjeść coś z poza listy „zdrowych i ładnych”.
SKŁADNIKI:
- Paluszki krabowe – opakowanie (surimi) 250 g
- Puszka kukurydzy
- Dwie torebki białego ryżu
- Sól, pieprz
- Majonez i jogurt
- Por
KROK PO KROKU sałatka paluszki krabowe
Sałatka jest prosta i zawsze wychodzi. Można swobodnie zmieniać proporcje składników. Jest lekka i można ją przygotować kilka godzin przed podaniem.
- Paluszki pociąć w plasterki.
- Wymieszać z kukurydzą i ugotowanym ryżem.
- Dodać cienko pociętego pora.
- Majonez (2 łyżki) wymieszać z jogurtem naturalnym i powstały sos wymieszać z warzywami.
- Doprawić do smaku sola i pieprzem.
Poszukujących inspiracji kulinarnych zapraszam na mój profil Pinterest i do działu KUCHNIA, gdzie pokazuję pomysły na smaczne i proste potrawy.
Smacznego!
Hania
katerina 24 lutego 2014 o godz. 19:33
świetny pomysł na szybką sałatkę…wygląda smakowicie
HAART galeria dobrych pomysłów 25 lutego 2014 o godz. 08:26
Bárbara 5 marca 2014 o godz. 19:56
Super salatka, mozesz tez sprubowac zamiast pora dac ogorka i gotowane jajko
HAART 6 marca 2014 o godz. 07:05
Dzięki. Wypróbuje!