Strona główna » Pomidory w cieście francuskim

Pomidory w cieście francuskim

by HAART
pomidory w cieście francuskim, szybkie potrawy, kuchnia, gotowanie, przekąska, ciasto francuskie, pomysły kulinarne, przepis - haart.pl blog diy zrób to sam

Nic na to nie poradzę – lubię ciasteczka z ciasta francuskiego. Lubię też słone wydania. Zawsze mam w lodówce opakowanie takiego ciasta. Na wszelki wypadek. Jak kilka dni temu. Telefon i świadomość, że za 20 minut wpadną znajomi. Nie ma czasu na zakupy, ani wielkie wyzwania kulinarne. 10 minut przygotowań i już są w piekarniku. Zapraszam na SZYBKIE przekąski. Tym razem pomidory w cieście francuskim.

Pomidory w cieście francuskim

pomidory w cieście francuskim, przepis na przekąskę, przystawkę

Składniki

  • mrożone ciasto francuskie;
  • żółty ser;
  • pomidory;
  • pieprz, sól, zioła prowansalskie;

Pomidory w cieście francuskim – krok po kroku

  • Potnij ciasto francuskie na paski o szerokości 10 cm.
  • Na środku ułóż starty lub pokrojony ser oraz pomidory. Możesz dodać inne warzywa lub kawałki pieczonego kurczaka.
  • Posyp przyprawami i zwiń w rulon.
przygotowanie warzyw i sera żółtego do pieczenia w cieście na przekąskę
  • Rulon potnij na paski o szerokości ok. 2 cm. Ułóż na blaszce.
  • Posmaruj górę ciasta wodą lub białkiem jajka.
  • Wstaw do piekarnika zgodnie z przepisem na opakowaniu ciasta. Zazwyczaj to 20 minut w temperaturze 180°C.
pomidory w cieście francuskim, na talerzu w ogrodzie, przepis
pomidory w cieście francuskim, przystawka, przepis

Przepis jest prosty i szybki, tak jak lubię. Na blogu znajdziesz inne, ciekawe wpisy poświęcone prostym przepisom na smaczne przekąski i desery.

Miłego pieczenia!

Hania

5 1 głos
Oceń wpis:

Podobne

Subscribe
Powiadom o
guest

6 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
Ania
Ania
9 lat

Fajny pomysł. Chyba trzeba uważać na pomidory, żeby sie nie spiekły.

HAART
9 lat

Tak ale nie bardziej niż przy innych warzywach : )

Monika
Monika
9 lat

A jak zwijasz w rulon, poziomo czy pionowo? I jak układasz na blasze? Właśnie wstawiłam pierwszą partię do piekarnika i środek wypada z rulonika, jakoś tego nie widzę:(

Barbara
Barbara
8 lat

Super pomysl!!

6
0
Ciekawy wpis? Dodaj swój komentarz.x